Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako wielbicielka pesto postanowiłam tym razem zrobić wersję szpinakową, zawierającą mnóstwo żelaza, potasu, kwasu foliowego oraz witamin z grupy B. Wszystko połączone dobrej jakości oliwą z oliwek, orzechami włoskimi i owczym serem. Pesto szpinakowe to samo zdrowie, a do tego jest bardzo smaczne :)
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 573
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1231
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4893
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 573
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1231
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4893
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni, studzimy, a następnie rozdrabniamy je w rozdrabniaczu lub ścieramy na tarce. Ser owczy ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Liście szpinaku myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Osuszone liście przekładamy do rozdrabniacza i przez chwilę miksujemy. Następnie dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie, starty ser owczy, 2 ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy przez chwilę dla dobrego połączenia, ale nie dopuszczamy do całkowitego rozdrobnienia tj. do powstania jednolitej papki. Całość doprawiamy solą i dość obficie świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Pesto szpinakowe świetnie komponuje się z makaronem tagliatelle. Życzę smacznego! :)