Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako wielbicielka pesto postanowiłam tym razem zrobić wersję szpinakową, zawierającą mnóstwo żelaza, potasu, kwasu foliowego oraz witamin z grupy B. Wszystko połączone dobrej jakości oliwą z oliwek, orzechami włoskimi i owczym serem. Pesto szpinakowe to samo zdrowie, a do tego jest bardzo smaczne :)
Orzechy włoskie prażymy na patelni, studzimy, a następnie rozdrabniamy je w rozdrabniaczu lub ścieramy na tarce.
Ser owczy ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Liście szpinaku myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Osuszone liście przekładamy do rozdrabniacza i przez chwilę miksujemy. Następnie dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie, starty ser owczy, 2 ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy przez chwilę dla dobrego połączenia, ale nie dopuszczamy do całkowitego rozdrobnienia tj. do powstania jednolitej papki.
Całość doprawiamy solą i dość obficie świeżo zmielonym, czarnym pieprzem.
Pesto szpinakowe świetnie komponuje się z makaronem tagliatelle.
Życzę smacznego! :)
Szybkie, łatwe i zdrowe pesto przygotowane z cukinii, idealne do makaronów, r...
Odsłon: 9821
Czerwone pesto jest arcysmaczne i każdy powinien mieć jego słoiczek w lodówce...
Odsłon: 842
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 169
To dzięki stosowaniu diety SIRT, Adele schudła ok. 40 kg. Influencerka Modern...
Odsłon: 33
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 169
To dzięki stosowaniu diety SIRT, Adele schudła ok. 40 kg. Influencerka Modern...
Odsłon: 33
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni, studzimy, a następnie rozdrabniamy je w rozdrabniaczu lub ścieramy na tarce. Ser owczy ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Liście szpinaku myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Osuszone liście przekładamy do rozdrabniacza i przez chwilę miksujemy. Następnie dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie, starty ser owczy, 2 ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy przez chwilę dla dobrego połączenia, ale nie dopuszczamy do całkowitego rozdrobnienia tj. do powstania jednolitej papki. Całość doprawiamy solą i dość obficie świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Pesto szpinakowe świetnie komponuje się z makaronem tagliatelle. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 341
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 384