Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczne, smaczne, oliwkowe pesto z wyraźną nutą słonecznika i świeżych ziół. Świetne do różnego rodzaju makaronów, ale także jako smarowidło do pieczywa.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Oliwki odsączamy z zalewy. Słonecznik prażymy na patelni i studzimy. Do rozdrabniacza dodajemy odsączone oliwki, słonecznik, świeże listki bazylii i kolendry, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki startego sera Cheddar, dolewamy oliwę z oliwek i wszystko miksujemy przez chwilę. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Gotowe pesto przekładamy do słoiczków, na wierzch dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek...
..., zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)