Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode liście rzodkiewki, olej, prażone pestki słonecznika to pyszne trio, które tworzy delikatne pesto. Aby nadać mu lekko kwaskowego posmaku użyłam marynowanych plastrów rzodkiewki. Jeżeli takowej nie posiadacie, możecie dodać odrobinę soku z cytryny lub ulubionego octu. Takie pesto to zdrowe i doskonałe smarowidło do chleba, dodatek do zup czy sosów. Może również być dobrym sosem do mies z grilla.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4066
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11155
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13389
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4066
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11155
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13389
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5153
Składniki
Liście rzodkiewki namoczyć w zimnej wodzie w celu usunięcia ewentualnego piachu czy ziemi, wypłukać na sitku, odsączyć i odciąć korzonki.
Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera, doprawić solą.