Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-12-2021
Proste i smaczne danie, u mnie kojarzy się ze Świętami kiedy miałam okazje skosztować jej po raz pierwszy.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Na patelni podsmażyłam posiekaną jedną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki i chili. Schłodzone dodałam do mięsa. Do smaku można dodać jeszcze startą na drobnym oczku cebulę, czosnek, pieprz, kolendrę, paprykę słodką dla koloru, sól i jaja. Najlepiej jest dobrze wyrobić masę dłońmi.
Mięso układa się ściśle w formie i piecze. Ponad godzinę w 180 stopniach. Najpierw foremkę można przykryć kawałkiem papieru do pieczenia aby pieczeń zbytnio się nie przyrumieniła.
Pieczeń smakuje na ciepło do obiadu, na zimno na kanapki, lub odsmażane grube plastry do "hamburgera" jak widać przygotowania na zdjęciu obok.
Smacznego :)