Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić pieczone buraki w piekarniku? To nic trudnego, a można się potem cieszyć wyjątkowym składnikiem do sałatek czy kanapek. Oprócz warzyw, pełnych witamin, minerałów, błonnika i antyoksydantów, nie będziesz potrzebować innych produktów. Jak upiec buraki? Wyjmij naczynie żaroodporne i postępuj krok po kroku według przepisu. Fot. 123RF/Picsel/AI
Naczynie żaroodporne z przykrywką
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1902
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 732
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1902
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 732
Składniki
Jak upiec buraki? Na początku dokładnie je umyj, ale nie obieraj. Po myciu - osusz ręcznikiem papierowym.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zamknij pokrywkę i przełóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piecz przez godzinę.
Po tym czasie wbij widelec w buraka i sprawdź, czy jest miękki. Jeśli jeszcze nie, to piecz dodatkowe 15 minut. Gdy warzywa będą gotowe, pozostaw do ostygnięcia w wyłączonym piekarniku.
Gdy buraki ostygną, obierz je ze skórki.