Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu :)
Polecam.
Odsłon: 295
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 279
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 151
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 295
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 279
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 151
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 123
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą i zagotować. Gotować ok. 5 minut. Odcedzić.
Przełożyć do miski, posypać przyprawami i polać oliwą z oliwek. Wymieszać dłońmi.
Przełożyć na blaszkę wysmarowaną oliwą i piec w temperaturze 200 stopni ok. 50 minut, aż ziemniaki ładnie się przyrumienią. Smacznego!!!