Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąskę – podane np. z sosem czosnkowym. Do pieczenia wykorzystałam młode ziemniaki, dlatego ich nie obierałam, wystarczyło je tylko wyszorować, stare należy obrać.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26860
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26971
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26860
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26971
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli mają więcej niż 5cm, należy przekroić je na pół. Ziemniaki przełożyć do miski i polać olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ulubione zioła, pieprz i sól. Ziemniaki dokładnie wymieszać, po czym rozłożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Ziemniaki należy rozłożyć równomiernie. Blachę wstawić do pieca nagrzanego do 200°C i piec przez 40 minut. W czasie pieczenie można przekładać ziemniaki za pomocą szczypców na drugą stronę, aby upiekły się z każdej strony. Upieczone ziemniaki powinny być rumiane, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku.
Polecam