Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąskę – podane np. z sosem czosnkowym. Do pieczenia wykorzystałam młode ziemniaki, dlatego ich nie obierałam, wystarczyło je tylko wyszorować, stare należy obrać.
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 50811
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 482
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 79
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 110
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 81
Spróbuj wyjątkowej alternatywy dla tradycyjnego bigosu i przygotuj bigos ze s...
Odsłon: 820
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 50811
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 482
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 79
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 110
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 81
Spróbuj wyjątkowej alternatywy dla tradycyjnego bigosu i przygotuj bigos ze s...
Odsłon: 820
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli mają więcej niż 5cm, należy przekroić je na pół. Ziemniaki przełożyć do miski i polać olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ulubione zioła, pieprz i sól. Ziemniaki dokładnie wymieszać, po czym rozłożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Ziemniaki należy rozłożyć równomiernie. Blachę wstawić do pieca nagrzanego do 200°C i piec przez 40 minut. W czasie pieczenie można przekładać ziemniaki za pomocą szczypców na drugą stronę, aby upiekły się z każdej strony. Upieczone ziemniaki powinny być rumiane, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku.
Polecam