Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąskę – podane np. z sosem czosnkowym. Do pieczenia wykorzystałam młode ziemniaki, dlatego ich nie obierałam, wystarczyło je tylko wyszorować, stare należy obrać.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22994
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8900
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22994
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8900
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli mają więcej niż 5cm, należy przekroić je na pół. Ziemniaki przełożyć do miski i polać olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ulubione zioła, pieprz i sól. Ziemniaki dokładnie wymieszać, po czym rozłożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Ziemniaki należy rozłożyć równomiernie. Blachę wstawić do pieca nagrzanego do 200°C i piec przez 40 minut. W czasie pieczenie można przekładać ziemniaki za pomocą szczypców na drugą stronę, aby upiekły się z każdej strony. Upieczone ziemniaki powinny być rumiane, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku.
Polecam