Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkawo orzechowy smak tego typowo zimowego warzywa w połączeniu z wiosenną świeżością czosnku niedźwiedziego....
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Topinambur cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować pod bieżącą zimną wodą. Większe bulwy pokroić w ćwiartki, mniejsze na pół.
Pokrojony topinambur przełożyć na blachę do pieczenia, polać oliwą, dokładnie wymieszać. Dodać gałązki tymianku i ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości i ładnego zrumienienia (około 45 minut).
W międzyczasie listki czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć i osuszyć. Upieczony topinambur wyciągnąć z piekarnika, przełożyć do dużej miski. Natychmiast dodać czosnek niedźwiedzi i wymieszać, aż liście lekko zwiędną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 191
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 246
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 125
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 191
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 246
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 125
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Topinambur cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować pod bieżącą zimną wodą. Większe bulwy pokroić w ćwiartki, mniejsze na pół.
Pokrojony topinambur przełożyć na blachę do pieczenia, polać oliwą, dokładnie wymieszać. Dodać gałązki tymianku i ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości i ładnego zrumienienia (około 45 minut).
W międzyczasie listki czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć i osuszyć. Upieczony topinambur wyciągnąć z piekarnika, przełożyć do dużej miski. Natychmiast dodać czosnek niedźwiedzi i wymieszać, aż liście lekko zwiędną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaki w papilotach
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Ziemniaki w papilotach
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 2
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1815