Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto choc raz spróbowal daktyle lub sliwki z bekonem, ten wie, jak genialne jest to polaczenie. Pikantna pasta daktylowa z migdalami jest wlasnie dla wielbicieli takich smaków. Prosta, szybka, pasuje do pieczywa, pieczonych ziemniaków lub jako dip do warzyw.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3296
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 232
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5401
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5034
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3296
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 232
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5401
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5034
Składniki
Uprazyc siekane migdaly na patelni bez tluszczu i odstawic do ostygniecia. Posiekac drobno szalotke, daktyle i natke pietruszki. Podsmazyc bekon na patelni bez tluszczu az bedzie bardzo chrupiący. Wyjac, polozyc na papierze kuchennym i delikatnie docisnac innym kawalkiem papieru kuchennego aby wchlonal jak najwiecej tluszczu. Nastepnie pokruszyc bekon na male (0,5-1 cm) kawalki. Wymieszac wszystkie skladniki i doprawic sola i pieprzem.
Paste mozna podawac od razu, albo odstawic do "przegryzenia sie".