Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto choc raz spróbowal daktyle lub sliwki z bekonem, ten wie, jak genialne jest to polaczenie. Pikantna pasta daktylowa z migdalami jest wlasnie dla wielbicieli takich smaków. Prosta, szybka, pasuje do pieczywa, pieczonych ziemniaków lub jako dip do warzyw.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5505
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34539
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2170
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113843
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5505
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34539
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2170
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113843
Składniki
Uprazyc siekane migdaly na patelni bez tluszczu i odstawic do ostygniecia. Posiekac drobno szalotke, daktyle i natke pietruszki. Podsmazyc bekon na patelni bez tluszczu az bedzie bardzo chrupiący. Wyjac, polozyc na papierze kuchennym i delikatnie docisnac innym kawalkiem papieru kuchennego aby wchlonal jak najwiecej tluszczu. Nastepnie pokruszyc bekon na male (0,5-1 cm) kawalki. Wymieszac wszystkie skladniki i doprawic sola i pieprzem.
Paste mozna podawac od razu, albo odstawic do "przegryzenia sie".