Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto choc raz spróbowal daktyle lub sliwki z bekonem, ten wie, jak genialne jest to polaczenie. Pikantna pasta daktylowa z migdalami jest wlasnie dla wielbicieli takich smaków. Prosta, szybka, pasuje do pieczywa, pieczonych ziemniaków lub jako dip do warzyw.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Uprazyc siekane migdaly na patelni bez tluszczu i odstawic do ostygniecia. Posiekac drobno szalotke, daktyle i natke pietruszki. Podsmazyc bekon na patelni bez tluszczu az bedzie bardzo chrupiący. Wyjac, polozyc na papierze kuchennym i delikatnie docisnac innym kawalkiem papieru kuchennego aby wchlonal jak najwiecej tluszczu. Nastepnie pokruszyc bekon na male (0,5-1 cm) kawalki. Wymieszac wszystkie skladniki i doprawic sola i pieprzem.
Paste mozna podawac od razu, albo odstawic do "przegryzenia sie".