Do góry

Dodatki Przepis na:

Pikantna, pomidorowa fasolka zielona

Pikantna, pomidorowa fasolka zielona

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 246

Dodano:

Odsłon: 395

Świetny dodatek do obiadu

Składniki

  • Fasolka szparagowa mrożona 1 opakowanie
  • passata pomidorowa 1/2 szklanki
  • sól, pieprz, papryka chili, oregano lub bazylia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikantna, pomidorowa fasolka zielona

Przygotowanie

  1. Gotujemy fasolkę al dente, w lekko osolonej wodzie - oczywiście w sezonie możemy użyć fasolki świeżej.
    Odcedzamy.
    Na patelnię wlewamy passatę pomidorową, zagotowujemy, dodajemy fasolkę, sól, pieprz i według uznania paprykę chili oraz bazylię lub oregano

  2. Gotujemy wszystko chwilkę, jeśli sos jest zbyt rzadki odparujmy go trochę

  3. i smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 22 listopada 2018 Pyszna fasolka, robiłam podobna w lecie ;-D

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 22 listopada 2018 Świetny dodatek i nie tylko. Uwielbiam podjadać taką fasolkę ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń