Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają wiele zalet, po upieczeniu pachną orzeszkami, są puszyste, wspaniałe jako dodatek do mięsa. Z ulubionym sosem, jako przekąska sprawdzą się również znakomicie. Gdy je piekłam obawiałam się jednej rzeczy, że twarde orzeszki będą przeszkadzały przy konsumpcji tychże pysznych placuszków. I tu moje zaskoczenie. Orzeszki po upieczeniu stały się miękkie i delikatne w smaku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9242
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9242
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Składniki
Woreczek ryżu wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 20 minut, od momentu zagotowania. Następnie ryż wyjmujemy z wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimny ryż mieszamy z mąką, serem żółtym, orzeszkami. Dodajemy jajka i przyprawy. Całość wyrabiamy łyżką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej, nabieramy po kopiatej łyżce masy ryżowej, formujemy z niej płaskie placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy na papierowym ręczniku. Uwaga: Z podanych składników upiekłam 8 placuszków. Smacznego.