Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają wiele zalet, po upieczeniu pachną orzeszkami, są puszyste, wspaniałe jako dodatek do mięsa. Z ulubionym sosem, jako przekąska sprawdzą się również znakomicie. Gdy je piekłam obawiałam się jednej rzeczy, że twarde orzeszki będą przeszkadzały przy konsumpcji tychże pysznych placuszków. I tu moje zaskoczenie. Orzeszki po upieczeniu stały się miękkie i delikatne w smaku.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 76
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 458
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5104
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 76
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 458
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5104
Składniki
Woreczek ryżu wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 20 minut, od momentu zagotowania. Następnie ryż wyjmujemy z wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimny ryż mieszamy z mąką, serem żółtym, orzeszkami. Dodajemy jajka i przyprawy. Całość wyrabiamy łyżką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej, nabieramy po kopiatej łyżce masy ryżowej, formujemy z niej płaskie placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy na papierowym ręczniku. Uwaga: Z podanych składników upiekłam 8 placuszków. Smacznego.