Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewę tą można wykorzystać nie tylko na ciasta, ale również na różnego rodzaju ciasteczka oraz rogaliki.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 20
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 34
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 20
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 34
Składniki
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. W mleku rozpuścić żelatynę i galaretkę wiśniową, dokładnie wymieszać. Wlewać partiami do rozpuszczonej czekolady i dokładnie cały czas mieszać na wolnym ogniu. Na koniec do polewy dodać biały rum i ponownie wymieszać. Polać polewą ostudzone ciasto. Można ją udekorować płatkami migdałowymi. Smacznego !