Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowe masło idealnie nadaje się na imprezowy buffet, grilla lub domową kolację. Jest szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Masło można podać w szklanym słoiczku lub w formie wałeczka, który łatwo się kroi na plasterki.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1013
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 374
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1013
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Masło przełożyć do miski i doprowadzić do temperatury pokojowej. Suszone pomidorki odsączyć z zalewy i rozdrobnić blenderem lub bardzo drobno pokroić. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Składniki wymieszać. Dodać sól, pieprz i doprawić do smaku. Można dodać odrobinę soku z cytryny. Przechowywać w lodowce w zamkniętym pojemniku do 3 dni. Podawać do bagietki, chleba, mięsa z grilla, makaronu.
Do masła można dodać trochę prażonej cebulki lub kroplę tabasco.