Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowe masło idealnie nadaje się na imprezowy buffet, grilla lub domową kolację. Jest szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Masło można podać w szklanym słoiczku lub w formie wałeczka, który łatwo się kroi na plasterki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Składniki
Masło przełożyć do miski i doprowadzić do temperatury pokojowej. Suszone pomidorki odsączyć z zalewy i rozdrobnić blenderem lub bardzo drobno pokroić. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Składniki wymieszać. Dodać sól, pieprz i doprawić do smaku. Można dodać odrobinę soku z cytryny. Przechowywać w lodowce w zamkniętym pojemniku do 3 dni. Podawać do bagietki, chleba, mięsa z grilla, makaronu.
Do masła można dodać trochę prażonej cebulki lub kroplę tabasco.