Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowe masło idealnie nadaje się na imprezowy buffet, grilla lub domową kolację. Jest szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Masło można podać w szklanym słoiczku lub w formie wałeczka, który łatwo się kroi na plasterki.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3056
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3382
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3056
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3382
Składniki
Masło przełożyć do miski i doprowadzić do temperatury pokojowej. Suszone pomidorki odsączyć z zalewy i rozdrobnić blenderem lub bardzo drobno pokroić. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Składniki wymieszać. Dodać sól, pieprz i doprawić do smaku. Można dodać odrobinę soku z cytryny. Przechowywać w lodowce w zamkniętym pojemniku do 3 dni. Podawać do bagietki, chleba, mięsa z grilla, makaronu.
Do masła można dodać trochę prażonej cebulki lub kroplę tabasco.