Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4933
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4933
Składniki
Czekoladę w całości układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni C. Czekoladę "pieczemy" przez kilka minut, aż się zarumieni. wyjmujemy z piecyka i studzimy. Czekoladę kruszymy w palcach i stosujemy jako posypkę do deserów lub dodatek kremów lub bitej śmietany. Przechowujemy w lodówce.