Do góry

Dodatki Przepis na:

Posypka z palonej białej czekolady

Posypka z palonej białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1508

Dodano:

Odsłon: 130

Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.

Składniki

  • 100 g białej czekolady dobrej jakości
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę w całości układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni C. Czekoladę "pieczemy" przez kilka minut, aż się zarumieni. wyjmujemy z piecyka i studzimy.

    Czekoladę kruszymy w palcach i stosujemy jako posypkę do deserów lub dodatek kremów lub bitej śmietany.

    Przechowujemy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń