Do góry

Dodatki Przepis na:

Późny potreningowy posiłek

Późny potreningowy posiłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 1014

Dodano:

Odsłon: 2492

W samym "daniu" nie ma nic trudnego - chodzi raczej o pomysł, bo wiem że ćwiczącym amatorom ich brakuje. Nie jestem dietetykiem, ale bardzo się interesuje się zdrowym odżywianiem i mam nadzieję, że nikogo nie wprowadzę w błąd, bo u mnie dieta działa. Za radą pewnej trenerki nawet późną porą nie rezygnuję z węglowodanów (ale wybieram złożone), wiem też że zawodowcy nie zjedza serka (wielu nie je nabiału) ale nam amatorom wolno :)

Składniki

  • mąka gryczana - 2 łyżki ( 100 kcal)
  • jajko - 1 sztuka (70 kcal)
  • woda
  • ogórek - 0,5 ( ok. 13 kcal)
  • pomidor - 1 sztuka ( ok . 20 kcal)
  • serek wiejski light - opakowanie 150 g ( 120 kcal)
  • RAZEM: 313 kcal ( ok. białko 28, węglowodany 28, tłuszcze 10)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Późny potreningowy posiłek

Przygotowanie

  1. Wbić jajko i wsypać mąkę. Wstępnie wymieszać. Dolac tyle wody żeby uzyskać lejące się ciasto. Rozgarzać bardzo mocno patelnie wlać pół ciasta, rozprowadzić i zmniejszyć ogień. Porcja na 2 grube naleśniki. Zjadać z serkiem wiejskim light i pomidorkiem oraz ogórkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń