Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze dobrze mieć w lodówce opakowanie ciasta francuskiego. Dzięki niemu w prosty sposób można przygotować smaczne małe co nieco. Proponuję przekąskę z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami i serem feta. Pysznie smakuje na ciepło ale równie dobrze sprawdzi się jako przystawka na szwedzki stół.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95900
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5729
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5728
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95900
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5729
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5728
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu /może być oliwa po suszonych pomidorach/. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i wrzucamy na patelnię. Po 5-7 min dodajemy pokrojone pomidory suszone i smażymy do czasu aż pieczarki zmiękną i sos/woda odparuje. W międzyczasie dodajemy suszone pomidory w proszku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Przygotowany farsz odstawiamy do wystudzenia.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i dzielimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta układamy porcję farszu i rozkruszony ser feta.
Końce kwadratu zlepiamy u góry i posypujemy czarnuszką. Przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 17 min.