Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze dobrze mieć w lodówce opakowanie ciasta francuskiego. Dzięki niemu w prosty sposób można przygotować smaczne małe co nieco. Proponuję przekąskę z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami i serem feta. Pysznie smakuje na ciepło ale równie dobrze sprawdzi się jako przystawka na szwedzki stół.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2485
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2485
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu /może być oliwa po suszonych pomidorach/. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i wrzucamy na patelnię. Po 5-7 min dodajemy pokrojone pomidory suszone i smażymy do czasu aż pieczarki zmiękną i sos/woda odparuje. W międzyczasie dodajemy suszone pomidory w proszku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Przygotowany farsz odstawiamy do wystudzenia.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i dzielimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta układamy porcję farszu i rozkruszony ser feta.
Końce kwadratu zlepiamy u góry i posypujemy czarnuszką. Przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 17 min.