Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatkiem do mięsa czy ryby nie zawsze muszą być tradycyjne ziemniaki. Może to być też np. puree z kalafiora :) Inspiracją jest Gordon Ramsay.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7305
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2761
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20303
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7305
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2761
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20303
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Składniki
Kalafiora dzielimy na małe różyczki, a twardą część kroimy w plastry (może być też mrożony, którego przed przygotowaniem rozmrażam). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy kalafiora i smażymy na średnim ogniu 3-4 minuty. Następnie dodajemy mleko, przykrywamy patelnię i dusimy na małym ogniu ok. 3 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę i powoli doprowadzamy całość do wrzenia. Częściowo przykrywamy patelnię i gotujemy do momentu, aż kalafior stanie się miękki, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko blendujemy na gładką masę. I zajadamy :)