Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatkiem do mięsa czy ryby nie zawsze muszą być tradycyjne ziemniaki. Może to być też np. puree z kalafiora :) Inspiracją jest Gordon Ramsay.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1199
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2078
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1199
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2078
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Kalafiora dzielimy na małe różyczki, a twardą część kroimy w plastry (może być też mrożony, którego przed przygotowaniem rozmrażam). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy kalafiora i smażymy na średnim ogniu 3-4 minuty. Następnie dodajemy mleko, przykrywamy patelnię i dusimy na małym ogniu ok. 3 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę i powoli doprowadzamy całość do wrzenia. Częściowo przykrywamy patelnię i gotujemy do momentu, aż kalafior stanie się miękki, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko blendujemy na gładką masę. I zajadamy :)