Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu napotkaliśmy na maniok, troszkę poczytaliśmy, poszperaliśmy. Sam w swoim smaku jest mdły, więc trzeba go dobrze przyprawić. Świetnie komponuje się z serem pleśniowym, i tę wersję Wam proponujemy.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3614
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1726
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3614
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1726
Składniki
Bulwy manioku obieramy podobnie jak ananasa. Środek również wykrawamy, gdyż jest łykowaty. Następnie kroimy na 2-3 cm kawałki i gotujemy do miękkości (około 20 min). Odcedzamy, dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.