Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z wczorajszych ziemniaków? Na przykład to pyszne i proste purée, które nada im zupełnie nowego aromatu. Na drugi dzień ugotowane warzywa tracą konsystencję i swój smak, więc warto go podkręcić kilkoma dodatkami. Wypróbuj przepis na purée z wczorajszych ziemniaków i przekonaj się, jak odświeżyć ugotowane ziemniaki, by były najsmaczniejsze.
Witajcie!!! Lubicie puree ziemniaczane? Ja uwielbiam, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 9034
Boczniak rządzi,następny sposób na wykorzystanie tego smacznego i zdrowego gr...
Odsłon: 1090
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 484
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 381
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3623
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3923
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 484
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 381
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3623
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3923
Składniki
Na początku wyjmij masło z lodówki, aby miało temperaturę pokojową. Ugotowane ziemniaki przełóż do miski lub garnka. Rozgnieć je tłuczkiem do ziemniaków (zamiennie: przemiel).
Zetrzyj ser żółty. Następnie dodaj go do ziemniaków, wlej mleko, wsyp przyprawy i dodaj ogrzane, pokrojone na mniejsze kawałki masło. Całość dokładnie ze sobą przemieszaj.
Tak przygotowane ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego. Opcjonalnie, choć nie jest to konieczne, połóż jeszcze kilka wiórków zimnego masła na wierzch ziemniaków. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj przez ok. 20 minut. Podawaj z mięsem lub innymi dodatkami, póki purée z wczorajszych ziemniaków jest ciepłe.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos chrzanowy
Dodatki
Polewa czekoladowa
Dodatki
Zakwas na żurek
Dodatki
Jajka z chrzanem
Sos chrzanowy
Aromatyczny kremowy Sos do potraw zimnych jak i ciepłych do mies, warzyw i ja...
Odsłon: 29
Polewa czekoladowa
Uniwersalny przepis na czekoladową polewę. Świetnie sprawdzi się do tortów, w...
Odsłon: 6249