Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kremowe i aksamitne purée z zielonego groszku to świetny dodatek do wielu potraw. Możesz go rozsmarować na chlebie lub podać jako zamiennik ziemniaków do obiadu. Pysznie smakuje w połączeniu z mięsem czy rybą. Wypróbuj przepis już dziś!
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 56
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 56
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Składniki
Wyjmij patelnię i rozgrzej na niej oliwę z oliwek. Poszatkuj szalotkę i wrzuć na patelnię. Smaż około dwóch minut, do zeszklenia się cebulki.
Na patelnię dorzuć następnie groszek i smaż przez kolejne dwie minuty. Pamiętaj, aby mieszać warzywa.
Po tym czasie zalej szalotkę i groszek wodą oraz dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przemieszaj do połączenia składników i gotuj przez około pięć minut.
Odstaw patelnię z ognia, a jej zawartość przełóż do rondelka. Następnie zblenduj na gładką masę. Purée z zielonego groszku jest już gotowe do podania.