Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kremowe i aksamitne purée z zielonego groszku to świetny dodatek do wielu potraw. Możesz go rozsmarować na chlebie lub podać jako zamiennik ziemniaków do obiadu. Pysznie smakuje w połączeniu z mięsem czy rybą. Wypróbuj przepis już dziś!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Wyjmij patelnię i rozgrzej na niej oliwę z oliwek. Poszatkuj szalotkę i wrzuć na patelnię. Smaż około dwóch minut, do zeszklenia się cebulki.
Na patelnię dorzuć następnie groszek i smaż przez kolejne dwie minuty. Pamiętaj, aby mieszać warzywa.
Po tym czasie zalej szalotkę i groszek wodą oraz dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przemieszaj do połączenia składników i gotuj przez około pięć minut.
Odstaw patelnię z ognia, a jej zawartość przełóż do rondelka. Następnie zblenduj na gładką masę. Purée z zielonego groszku jest już gotowe do podania.