Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na doskonałe i orzeźwiające puree z zielonego groszku. Idealne jako dodatek do mięs i ryby.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6947
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5238
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2325
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6947
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5238
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2325
Składniki
Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy dwie łyżeczki soli, wstawiamy do zagotowania. Myjemy, czyścimy i drobno kroimy papryczki jalapeno. Kiedy woda się zacznie gotować wsypujemy groszek. Gotujemy około 2 minut. Odlewamy 3 łyżki wody z gotowania i odcedzamy groszek. Dodajemy masło, liście mięty i kolendry, łyżkę oliwy z oliwek oraz posiekane papryczki. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy łyżeczkę cukru, świeżo mielony pieprz i przecieramy przez drobne sito.