Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na doskonałe i orzeźwiające puree z zielonego groszku. Idealne jako dodatek do mięs i ryby.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68698
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68698
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Składniki
Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy dwie łyżeczki soli, wstawiamy do zagotowania. Myjemy, czyścimy i drobno kroimy papryczki jalapeno. Kiedy woda się zacznie gotować wsypujemy groszek. Gotujemy około 2 minut. Odlewamy 3 łyżki wody z gotowania i odcedzamy groszek. Dodajemy masło, liście mięty i kolendry, łyżkę oliwy z oliwek oraz posiekane papryczki. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy łyżeczkę cukru, świeżo mielony pieprz i przecieramy przez drobne sito.