Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na doskonałe i orzeźwiające puree z zielonego groszku. Idealne jako dodatek do mięs i ryby.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy dwie łyżeczki soli, wstawiamy do zagotowania. Myjemy, czyścimy i drobno kroimy papryczki jalapeno. Kiedy woda się zacznie gotować wsypujemy groszek. Gotujemy około 2 minut. Odlewamy 3 łyżki wody z gotowania i odcedzamy groszek. Dodajemy masło, liście mięty i kolendry, łyżkę oliwy z oliwek oraz posiekane papryczki. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy łyżeczkę cukru, świeżo mielony pieprz i przecieramy przez drobne sito.