Do góry

Dodatki Przepis na:

Puree ziemniaczane

Puree ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2947

Dodano:

Odsłon: 6977

Pyszne puree ziemniaczane z dodatkiem gorącego mleka i masła.

Składniki

  • Ziemniaki 2 kg.
  • Mleko 3,2 %
  • Masło 2 łyżki.
  • Sól 2 łyżeczki do herbaty.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane

Przygotowanie

  1. Obieramy, myjemy i gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości,
    następnie ziemniaki odcedzamy,
    Tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków aż uzyskamy jednolitą masę, następnie zalewamy gorącym mlekiem z masłem i w dalszym ciągu tłuczemy aż osiągniemy puszystą konsystencję.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń