Do góry

Dodatki Przepis na:

Puree ziemniaczane z pomidorami i bazylią

Puree ziemniaczane z pomidorami i bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51805

Dodano:

Odsłon: 774

Ciekawe i smaczne połączenie.

Składniki

  • 600 g ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane z pomidorami i bazylią

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy ,wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości razem z obranym czosnkiem. Odcedzamy.
    Na maśle podsmażamy przecier razem z posiekaną bazylią. Dodajemy do ziemniaków i ubijamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń