Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, kremowa pasta z pieczonego bakłażana i mielonych orzechów włoskich. Bardzo odżywcza, niezwykle smaczna. Nie zamieszczam zdjęcia, gdyż sama pasta nie wygląda na zbyt ciekawie ;)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3585
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3585
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Bakłażana myjemy, kroimy w pół, osuszamy. Nacieramy mieszanką oliwy, zgniecionego czosnku, papryki wędzonej i kminu rzymskiego. Układamy na sreberku i pieczemy w piekarniku przez 20 min, aż zrobi się miękki. Po wyjęciu bakłażana, zdejmujemy skórę (uwaga można się poparzyć). Miąższ wkładamy do głębokiego naczynia, dodajemy orzechy włoskie, łyżeczkę oliwy, sok z cytryny, jeszcze raz paprykę wędzoną i kmin rzymski. Wszystko blendujemy. Tak uzyskany krem pasuje świetnie do kanapek zamiast masła.