Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, kremowa pasta z pieczonego bakłażana i mielonych orzechów włoskich. Bardzo odżywcza, niezwykle smaczna. Nie zamieszczam zdjęcia, gdyż sama pasta nie wygląda na zbyt ciekawie ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414260
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2267
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414260
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2267
Składniki
Bakłażana myjemy, kroimy w pół, osuszamy. Nacieramy mieszanką oliwy, zgniecionego czosnku, papryki wędzonej i kminu rzymskiego. Układamy na sreberku i pieczemy w piekarniku przez 20 min, aż zrobi się miękki. Po wyjęciu bakłażana, zdejmujemy skórę (uwaga można się poparzyć). Miąższ wkładamy do głębokiego naczynia, dodajemy orzechy włoskie, łyżeczkę oliwy, sok z cytryny, jeszcze raz paprykę wędzoną i kmin rzymski. Wszystko blendujemy. Tak uzyskany krem pasuje świetnie do kanapek zamiast masła.