Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, kremowa pasta z pieczonego bakłażana i mielonych orzechów włoskich. Bardzo odżywcza, niezwykle smaczna. Nie zamieszczam zdjęcia, gdyż sama pasta nie wygląda na zbyt ciekawie ;)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Bakłażana myjemy, kroimy w pół, osuszamy. Nacieramy mieszanką oliwy, zgniecionego czosnku, papryki wędzonej i kminu rzymskiego. Układamy na sreberku i pieczemy w piekarniku przez 20 min, aż zrobi się miękki. Po wyjęciu bakłażana, zdejmujemy skórę (uwaga można się poparzyć). Miąższ wkładamy do głębokiego naczynia, dodajemy orzechy włoskie, łyżeczkę oliwy, sok z cytryny, jeszcze raz paprykę wędzoną i kmin rzymski. Wszystko blendujemy. Tak uzyskany krem pasuje świetnie do kanapek zamiast masła.