Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie przygotowuje się z przyjemnością, a zwłaszcza gdy włączymy sobie do tego słynną bajkę z miłym szczurkiem w roli głównej. :D Aromaty warzyw i ziół łączy pyszny naturalnie powstały sos. Jest pysznie, zdrowo i pachnąco. :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2653
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2653
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Zacznijmy od umycia papryk, bakłażana oraz cukinii. Obierzmy cebule oraz czosnek.
Cebule kroimy w półplastry. W dużym garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek. Wrzucamy cebulę do smażenia. Mieszamy.
W tym czasie kroimy papryki w długie paseczki. Dorzucamy do garnka. Mieszamy.
Bakłażana kroimy w kostkę.
Dorzucamy do garnka. Mieszamy.
Cukinię kroimy w plastry.
Plastra kładziemy na warzywa w garnku. Obficie solimy.
Czosnek kroimy w plasterki.
Bazylię siekamy.
Czosnek oraz bazylię wrzucamy do garnka. Gotujemy przez 25 minut bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę. Na 10 minut przed końcem duszenia wrzucany do garnka. Mieszamy.
Myślę, że danie najlepiej będzie smakować ze świeżą bagietką. Smacznego! :)