Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie przygotowuje się z przyjemnością, a zwłaszcza gdy włączymy sobie do tego słynną bajkę z miłym szczurkiem w roli głównej. :D Aromaty warzyw i ziół łączy pyszny naturalnie powstały sos. Jest pysznie, zdrowo i pachnąco. :)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
Składniki
Zacznijmy od umycia papryk, bakłażana oraz cukinii. Obierzmy cebule oraz czosnek.
Cebule kroimy w półplastry. W dużym garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek. Wrzucamy cebulę do smażenia. Mieszamy.
W tym czasie kroimy papryki w długie paseczki. Dorzucamy do garnka. Mieszamy.
Bakłażana kroimy w kostkę.
Dorzucamy do garnka. Mieszamy.
Cukinię kroimy w plastry.
Plastra kładziemy na warzywa w garnku. Obficie solimy.
Czosnek kroimy w plasterki.
Bazylię siekamy.
Czosnek oraz bazylię wrzucamy do garnka. Gotujemy przez 25 minut bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę. Na 10 minut przed końcem duszenia wrzucany do garnka. Mieszamy.
Myślę, że danie najlepiej będzie smakować ze świeżą bagietką. Smacznego! :)