Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie przygotowuje się z przyjemnością, a zwłaszcza gdy włączymy sobie do tego słynną bajkę z miłym szczurkiem w roli głównej. :D Aromaty warzyw i ziół łączy pyszny naturalnie powstały sos. Jest pysznie, zdrowo i pachnąco. :)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1066
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 458
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1189
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 238
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1066
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 458
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1189
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 238
Składniki
Zacznijmy od umycia papryk, bakłażana oraz cukinii. Obierzmy cebule oraz czosnek.
Cebule kroimy w półplastry. W dużym garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek. Wrzucamy cebulę do smażenia. Mieszamy.
W tym czasie kroimy papryki w długie paseczki. Dorzucamy do garnka. Mieszamy.
Bakłażana kroimy w kostkę.
Dorzucamy do garnka. Mieszamy.
Cukinię kroimy w plastry.
Plastra kładziemy na warzywa w garnku. Obficie solimy.
Czosnek kroimy w plasterki.
Bazylię siekamy.
Czosnek oraz bazylię wrzucamy do garnka. Gotujemy przez 25 minut bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę. Na 10 minut przed końcem duszenia wrzucany do garnka. Mieszamy.
Myślę, że danie najlepiej będzie smakować ze świeżą bagietką. Smacznego! :)