Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka przygotowana w ten sposób w staje się pyszną i zdrową wędliną.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1673
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 239
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 563
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1673
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 239
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 563
Składniki
Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Pierś z kurczaka rozkładamy na desce.
Rozcinamy ostrym nożem, tak, aby otrzymać cienki płat mięsa.
Mięso obficie posypujemy przyprawami.
Mięso zwijamy w roladkę. Wkładamy do foliowego woreczka. Następnie wkładamy do siatki wędliniarskiej. Woreczek rozcinamy i ostrożnie wyciągamy.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso obkładamy pokrojonymi plasterkami szalotki oraz jej łupinkami. Dzięki łupinkom szalotki mięso nabierze ładnego koloru, ale też i smaku. Naczynie przykrywamy. Wstawiamy do parowaru. Gotujemy na parze przez 60 minut. Mięso studzimy.
Ostudzoną roladkę kroimy w cienkie plasterki podajemy jako wędlinę do kanapek. Smacznego.