Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka przygotowana w ten sposób w staje się pyszną i zdrową wędliną.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7453
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328161
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7453
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328161
Składniki
Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Pierś z kurczaka rozkładamy na desce.
Rozcinamy ostrym nożem, tak, aby otrzymać cienki płat mięsa.
Mięso obficie posypujemy przyprawami.
Mięso zwijamy w roladkę. Wkładamy do foliowego woreczka. Następnie wkładamy do siatki wędliniarskiej. Woreczek rozcinamy i ostrożnie wyciągamy.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso obkładamy pokrojonymi plasterkami szalotki oraz jej łupinkami. Dzięki łupinkom szalotki mięso nabierze ładnego koloru, ale też i smaku. Naczynie przykrywamy. Wstawiamy do parowaru. Gotujemy na parze przez 60 minut. Mięso studzimy.
Ostudzoną roladkę kroimy w cienkie plasterki podajemy jako wędlinę do kanapek. Smacznego.