Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka przygotowana w ten sposób w staje się pyszną i zdrową wędliną.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 395
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2603
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1832
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6330
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 395
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2603
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1832
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6330
Składniki
Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Pierś z kurczaka rozkładamy na desce.
Rozcinamy ostrym nożem, tak, aby otrzymać cienki płat mięsa.
Mięso obficie posypujemy przyprawami.
Mięso zwijamy w roladkę. Wkładamy do foliowego woreczka. Następnie wkładamy do siatki wędliniarskiej. Woreczek rozcinamy i ostrożnie wyciągamy.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso obkładamy pokrojonymi plasterkami szalotki oraz jej łupinkami. Dzięki łupinkom szalotki mięso nabierze ładnego koloru, ale też i smaku. Naczynie przykrywamy. Wstawiamy do parowaru. Gotujemy na parze przez 60 minut. Mięso studzimy.
Ostudzoną roladkę kroimy w cienkie plasterki podajemy jako wędlinę do kanapek. Smacznego.