Do góry

Dodatki Przepis na:

Róże ziemniaczane.

Róże ziemniaczane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1448 Ocena: 18790

Dodano:

Odsłon: 819

Róże ziemniaczane proste w wykonaniu i smaczne, zastąpią w daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie. Polecam :)

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry.

  2. Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie.

  3. Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. Dokładamy kilka plasterków formując różę.

  4. Uformowane róże polewamy odrobiną oleju, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.

  5. Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut.

  6. Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń