Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane proste w wykonaniu i smaczne, zastąpią w daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie. Polecam :)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1350
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7355
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2841
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1350
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7355
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2841
Składniki
Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. Dokładamy kilka plasterków formując różę.
Uformowane róże polewamy odrobiną oleju, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut.
Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki.