Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do wielu dań. Może również stanowić bazę do wszelkich potraw z ryżem. Dodatek kurkumy sprawia, że ryż wygląda znakomicie i równie dobrze smakuje :)
Przygotuj mały garnek. Wsyp do niego sól oraz kurkumę.
Dodaj 1,5 litra wody i zagotuj.
Równie dobrze możesz zagotować wodę w czajniku i wrzącą wlać do garnka.
Do gotującej się wody włóż powoli jeden woreczek ryżu, a następnie drugi woreczek. Woda powinna cały czas wrzeć.
Przykryj garnek pokrywką, zmniejsz moc palnika na średni (tak, aby woda się lekko gotowała). Pilnuj, aby woda nie uciekła z garnka - jeśli się tak dzieje to podnieś lekko pokrywkę, zapewniając dostęp powietrza.
Gotuj ryż przez 10 minut. Po tym czasie wyłącz palnik. Zostaw ryż jeszcze na 5 minut, aby do siebie "doszedł".
Czas podany został dla ryżu basmati. Inne rodzaje, np. ryż brązowy gotujemy dłużej (wg opakowania).
Po tym czasie wyjmij ryż z garnka, odcedź go. Nie zostawiaj woreczków w wodzie, aby ryż się nie rozgotował.
Wolicie swojskie makarony do rosołu czy jednak kupny? U mnie zależne jest to...
Odsłon: 504
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 279
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 120
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 229
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 279
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 120
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 229
Składniki
Przygotuj mały garnek. Wsyp do niego sól oraz kurkumę. Dodaj 1,5 litra wody i zagotuj. Równie dobrze możesz zagotować wodę w czajniku i wrzącą wlać do garnka. Do gotującej się wody włóż powoli jeden woreczek ryżu, a następnie drugi woreczek. Woda powinna cały czas wrzeć. Przykryj garnek pokrywką, zmniejsz moc palnika na średni (tak, aby woda się lekko gotowała). Pilnuj, aby woda nie uciekła z garnka - jeśli się tak dzieje to podnieś lekko pokrywkę, zapewniając dostęp powietrza. Gotuj ryż przez 10 minut. Po tym czasie wyłącz palnik. Zostaw ryż jeszcze na 5 minut, aby do siebie "doszedł". Czas podany został dla ryżu basmati. Inne rodzaje, np. ryż brązowy gotujemy dłużej (wg opakowania).
Po tym czasie wyjmij ryż z garnka, odcedź go. Nie zostawiaj woreczków w wodzie, aby ryż się nie rozgotował.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 297
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 466