Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie, a i zdrowo.
Garnek, sitko, naczynie
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117928
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8329
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3098
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2044
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1506
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117928
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8329
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3098
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2044
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1506
Składniki
Odmierzamy ryż w naczyniu i płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy do garnka. Odmierzamy 1,5 proporcji wody w stosunku do ryżu i dodajemy do garnka.
Z papryki usuwamy gniazdo i pestki, kroimy na drobne kawałki i dodajemy do garnka. Seler kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do garnka. Dodajemy kardamon.
Ryż gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż woda zostanie wchłonięta przez ryż, a następnie wyłączamy i trzymamy dalej pod przykryciem następne 19 minut. Ryż jest gotowy, warzywa właśnie ani za miękkie, ani za twarde, właśnie akurat. Smacznego.