Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie, a i zdrowo.
Garnek, sitko, naczynie
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3409
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34192
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1408
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3409
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34192
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1408
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Składniki
Odmierzamy ryż w naczyniu i płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy do garnka. Odmierzamy 1,5 proporcji wody w stosunku do ryżu i dodajemy do garnka.
Z papryki usuwamy gniazdo i pestki, kroimy na drobne kawałki i dodajemy do garnka. Seler kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do garnka. Dodajemy kardamon.
Ryż gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż woda zostanie wchłonięta przez ryż, a następnie wyłączamy i trzymamy dalej pod przykryciem następne 19 minut. Ryż jest gotowy, warzywa właśnie ani za miękkie, ani za twarde, właśnie akurat. Smacznego.