Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie, a i zdrowo.
Garnek, sitko, naczynie
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Odmierzamy ryż w naczyniu i płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy do garnka. Odmierzamy 1,5 proporcji wody w stosunku do ryżu i dodajemy do garnka.
Z papryki usuwamy gniazdo i pestki, kroimy na drobne kawałki i dodajemy do garnka. Seler kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do garnka. Dodajemy kardamon.
Ryż gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż woda zostanie wchłonięta przez ryż, a następnie wyłączamy i trzymamy dalej pod przykryciem następne 19 minut. Ryż jest gotowy, warzywa właśnie ani za miękkie, ani za twarde, właśnie akurat. Smacznego.