Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie, a i zdrowo.
Garnek, sitko, naczynie
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3819
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 265
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3819
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 265
Składniki
Odmierzamy ryż w naczyniu i płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy do garnka. Odmierzamy 1,5 proporcji wody w stosunku do ryżu i dodajemy do garnka.
Z papryki usuwamy gniazdo i pestki, kroimy na drobne kawałki i dodajemy do garnka. Seler kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do garnka. Dodajemy kardamon.
Ryż gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż woda zostanie wchłonięta przez ryż, a następnie wyłączamy i trzymamy dalej pod przykryciem następne 19 minut. Ryż jest gotowy, warzywa właśnie ani za miękkie, ani za twarde, właśnie akurat. Smacznego.