Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salceson jest bardzo smaczny.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 170
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 355
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23721
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 361
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 170
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 355
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23721
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 361
Składniki
Wymyte, oczyszczone golenie i kość od golonki gotujemy około 1,5 godziny aż mięso będzie odchodzić od kości. Golonkę bez kości peklujemy na mokro 24 godziny (według tabeli Dziadka). Po procesie peklowania mięso płuczemy z solanki i gotujemy razem z już gotowanymi wcześniej goleniami do miękkości mięsa. Studzimy i obieramy, skórkę z golonki i z goleni, rozgniatamy w rękach (oczywiście w rękawiczkach gumowych), a mięso chude kroimy w duże kawałki. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, wszystkie suche przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz na salceson, wyrobionym farszem napełniamy osłonkę o śr.100 -120 mm. poliamidową. Parzymy 1 godzinę w temp. 75 st.C. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!