Do góry

Dodatki Przepis na:

Salsa ogórkowa

Salsa ogórkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 702 Ocena: 13577

Dodano:

Odsłon: 11738

Sezon ogórkowy jeszcze trwa, warto wypróbować przepis.

Składniki

  • ogórki gruntowe 4
  • ząbki czosnku 2
  • szczypiorek 1/3 pęczka
  • papryczka chili 1
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżka
  • posiekana kolendra 1 łyżka
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • sól 1/2 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Salsa ogórkowa

Przygotowanie

  1. Sos.
    Wymieszaj ocet, sok z cytryny i sól, odstaw.
    Ogórki cienko obierz, przekrój wzdłuż, łyżeczką wydrąż miąższ z nasionami, pokrój w kostkę, posól, odstaw by puściły sok.
    Obrany czosnek przeciśnij przez praskę.
    Szczypiorek i papryczkę posiekaj, ja wyjmuję pestki z papryczki.
    Ogórki osącz, połącz z resztą składników, zalej sosem.
    Schładzaj około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń