Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy jeszcze trwa, warto wypróbować przepis.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17611
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6694
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17611
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6694
 
         
         
                Składniki
Sos. Wymieszaj ocet, sok z cytryny i sól, odstaw. Ogórki cienko obierz, przekrój wzdłuż, łyżeczką wydrąż miąższ z nasionami, pokrój w kostkę, posól, odstaw by puściły sok. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek i papryczkę posiekaj, ja wyjmuję pestki z papryczki. Ogórki osącz, połącz z resztą składników, zalej sosem. Schładzaj około 30 minut.