Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy jeszcze trwa, warto wypróbować przepis.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2528
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2528
Składniki
Sos. Wymieszaj ocet, sok z cytryny i sól, odstaw. Ogórki cienko obierz, przekrój wzdłuż, łyżeczką wydrąż miąższ z nasionami, pokrój w kostkę, posól, odstaw by puściły sok. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek i papryczkę posiekaj, ja wyjmuję pestki z papryczki. Ogórki osącz, połącz z resztą składników, zalej sosem. Schładzaj około 30 minut.