Do góry

Dodatki Przepis na:

Salsa paprykowa według Ewy Wachowicz

Salsa paprykowa według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 264 Ocena: 1472

Dodano:

Odsłon: 3051

Lekko pikantna salsa paprykowa. Przepis przygotowany przez Ewę Wachowicz specjalnie dla Smaker.pl

Składniki

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Salsa paprykowa według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Z papryk wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili pozbawić pestek i też pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Z pomidorów usunąć nasiona, miąższ pokroić podobnie jak paprykę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą wymieszaną z octem jabłkowym. Dorzucić posiekaną pietruszkę i odstawić do przegryzienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń