Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy dzień Świąt nie może obyć się bez pieczonych mięs.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
W schabie porobiłam dziurki ostrym nożem. Kawałek natarłam solą, tak aby też dostała się do dziurek. Wetknęłam w nie pokrojone ząbki czosnku, po kilka sztuk w dziurkę, tak aby później czosnek znalazł si w każdym plastrze.
Mięso związałam nicią- miałam schab z dodatkiem. Natarłam mocno pieprzem a z wierzchu posypałam papryką słodką dla koloru i ziołami prowansalskim. Można zostawić na noc. Na spód naczynia dałam plastry cebuli, i jeszcze gałązkę szałwii dla aromatu. Schab zapiekałam w kamionce z pokrywką. Można użyć rękawa.
Piekłam 1,5 h, w 180 stopniach. Jeśli kawałek jest duży trzeba wydłużyć czas do 2 h.
Smacznego :)