Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy dzień Świąt nie może obyć się bez pieczonych mięs.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 38
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 143
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9092
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 38
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 143
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9092
Składniki
W schabie porobiłam dziurki ostrym nożem. Kawałek natarłam solą, tak aby też dostała się do dziurek. Wetknęłam w nie pokrojone ząbki czosnku, po kilka sztuk w dziurkę, tak aby później czosnek znalazł si w każdym plastrze.
Mięso związałam nicią- miałam schab z dodatkiem. Natarłam mocno pieprzem a z wierzchu posypałam papryką słodką dla koloru i ziołami prowansalskim. Można zostawić na noc. Na spód naczynia dałam plastry cebuli, i jeszcze gałązkę szałwii dla aromatu. Schab zapiekałam w kamionce z pokrywką. Można użyć rękawa.
Piekłam 1,5 h, w 180 stopniach. Jeśli kawałek jest duży trzeba wydłużyć czas do 2 h.
Smacznego :)