Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 914
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 857
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 914
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 857
Składniki
Twaróg rozdrabniam mieszam z sodą i odstawiam na noc w ciepła miejsce.
Kiedy widać że twaróg ładnie się rozpuszcza,dodaje sól i masło.Gotuję na wolnym ogniu ciągle mieszając,,do uzyskania jednolitej masy.Trzeba uważać bo szybko się przypala.
Przelewam w miseczkę i studzę.Najlepiej w metalową wtedy mniej przywiera.