Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Twaróg rozdrabniam mieszam z sodą i odstawiam na noc w ciepła miejsce.
Kiedy widać że twaróg ładnie się rozpuszcza,dodaje sól i masło.Gotuję na wolnym ogniu ciągle mieszając,,do uzyskania jednolitej masy.Trzeba uważać bo szybko się przypala.
Przelewam w miseczkę i studzę.Najlepiej w metalową wtedy mniej przywiera.