Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 237
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17414
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 365
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 6504
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 237
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17414
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 365
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 6504
Składniki
Twaróg rozdrabniam mieszam z sodą i odstawiam na noc w ciepła miejsce.
Kiedy widać że twaróg ładnie się rozpuszcza,dodaje sól i masło.Gotuję na wolnym ogniu ciągle mieszając,,do uzyskania jednolitej masy.Trzeba uważać bo szybko się przypala.
Przelewam w miseczkę i studzę.Najlepiej w metalową wtedy mniej przywiera.