Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labneh to popularny na Bliskim Wschodzie ser z jogurtu greckiego. Dziecinnie prosty w wykonaniu, pyszny dodatek do kanapek. Za każdym razem możesz tworzyć własny smak poprzez dodanie ulubionych przypraw i dodatków.
Polecam.
Odsłon: 563
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 464
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 330
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 788
Polecam.
Odsłon: 563
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 464
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 330
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 788
Składniki
Jogurt grecki przekładamy do miseczki.
Dodajemy ulubione dodatki – u mnie przyprawa Kamis i szczypta soli. Dokładnie mieszamy.
Gazę składamy na pół lub na cztery, w zależności jak dużą macie. Umieszczamy ją na górze słoika (robiąc wgłębienie na jogurt, dobrze jest ją przymocować gumką lub sznurkiem) lub w sitku i przelewamy na nią przyprawiony jogurt.
Następnie zawijamy gazę u góry, wiążemy na supeł lub związujemy gumką czy sznurkiem. Na górze słoika kładziemy długą wykałaczkę lub cokolwiek innego na czym zawieszamy gazę z serkiem
Tak przygotowany ser odstawiamy do lodówki na 24 godziny. W tym czasie oddzieli się serwatka dzięki czemu ser zyska kremową konsystencję.
Gotowy ser przechowujemy w lodówce do kilku dni.