Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona skórka pomarańczowa to aromatyczny i smaczny dodatek do deserów, wielkanocnych ciast i serników. Ten słodki dodatek możemy przygotować własnoręcznie, bez większych trudności. Tak przygotowana skórka przechowywana w słoiczku w lodówce około miesiąca, może być wykorzystywana do smakowitych wypieków.
Pomarańcze dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą, następnie sparzamy wrzątkiem i jak najcieniej obieramy ze skórek.
Skórkę pomarańczową namaczamy przez 24 godziny w zimnej wodzie, zmieniając ją trzykrotnie.
Skórkę odcedzamy, dokładnie odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
Z wody i cukry gotujemy syrop, dodajemy do niego skórki pomarańczowe i smażymy je na małym ogniu do momentu odparowania połowy syropu, aż skórka stanie się szklista, co jakiś czas mieszamy.
Na samym końcu skórki skrapamy sokiem z cytryny. Wystudzone skórki przekładamy do słoika.
Przepyszne pralinki z ciastek maszynkowych z dodatkiem skórki pomarańczowej w...
Odsłon: 2571
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 10
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 209
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 179
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4449
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 209
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 10
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 209
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 179
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4449
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 209
Składniki
Pomarańcze dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą, następnie sparzamy wrzątkiem i jak najcieniej obieramy ze skórek. Skórkę pomarańczową namaczamy przez 24 godziny w zimnej wodzie, zmieniając ją trzykrotnie. Skórkę odcedzamy, dokładnie odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Z wody i cukry gotujemy syrop, dodajemy do niego skórki pomarańczowe i smażymy je na małym ogniu do momentu odparowania połowy syropu, aż skórka stanie się szklista, co jakiś czas mieszamy. Na samym końcu skórki skrapamy sokiem z cytryny. Wystudzone skórki przekładamy do słoika.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 209
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Można je ugotować, podać w formie pur...
Odsłon: 150