Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu zapomniane warzywo. Podane z sosem śmietanowym doskonale pasuje do mięs.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 861
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 74
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 861
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 74
Składniki
Skorzonerę osączamy z zalewy. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i smażymy przez chwilę. Następnie zalewamy gorącym bulionem, cały czas mieszamy by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy warzywo, podgrzewamy kilka minut na małym ogniu (nie zagotowujemy). Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.