Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu zapomniane warzywo. Podane z sosem śmietanowym doskonale pasuje do mięs.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5648
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 89
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 542
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5648
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 89
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 542
Składniki
Skorzonerę osączamy z zalewy. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i smażymy przez chwilę. Następnie zalewamy gorącym bulionem, cały czas mieszamy by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy warzywo, podgrzewamy kilka minut na małym ogniu (nie zagotowujemy). Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.