Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat na stole wigilijnym.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15116
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3428
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8909
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15116
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3428
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8909
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie pomidory pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 15 minut pod przykryciem. Śliwki, żurawinę zalać wrzątkiem na dwie minuty aby zmiękły, po czym odsączyć. Filety śledziowe pokroić w kostkę. Uduszone pomidory wyłożyć na półmisek, obłożyć śledziami, suszonymi śliwkami, żurawiną i ozdobić ziołami.