Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat na stole wigilijnym.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 178
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 562
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 178
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 562
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie pomidory pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 15 minut pod przykryciem. Śliwki, żurawinę zalać wrzątkiem na dwie minuty aby zmiękły, po czym odsączyć. Filety śledziowe pokroić w kostkę. Uduszone pomidory wyłożyć na półmisek, obłożyć śledziami, suszonymi śliwkami, żurawiną i ozdobić ziołami.