Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat na stole wigilijnym.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16606
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16606
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie pomidory pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 15 minut pod przykryciem. Śliwki, żurawinę zalać wrzątkiem na dwie minuty aby zmiękły, po czym odsączyć. Filety śledziowe pokroić w kostkę. Uduszone pomidory wyłożyć na półmisek, obłożyć śledziami, suszonymi śliwkami, żurawiną i ozdobić ziołami.