Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat na stole wigilijnym.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie pomidory pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 15 minut pod przykryciem. Śliwki, żurawinę zalać wrzątkiem na dwie minuty aby zmiękły, po czym odsączyć. Filety śledziowe pokroić w kostkę. Uduszone pomidory wyłożyć na półmisek, obłożyć śledziami, suszonymi śliwkami, żurawiną i ozdobić ziołami.