Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonale smakuje z pieczywem, dobry do smażenia, duszenia np. kapusty............SMACZNEGO!!!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka
teflonowy garnek rozgrzać i wsypać zmielony tłuszcz, co jakiś czas zamieszać, gdy zacznie się wytapiać to na mniejszym ogniu topić, skwarki się za mocno nie spieką a tłuszcz się dobrze wytopi
gdy skwarki są rumiane wrzucić ziele angielskie i liście laurowe, zostawić do wystygnięcia, przelać do smalec do naczynia