Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczywo, gotowane jajka, mięsko lub ulubione warzywko i mamy świetny przepis na śniadanie lub kolację. :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7861
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1064
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7861
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1064
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
Składniki
Ugotowane na twardo jajko przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Rozetrzeć żółtko widelcem ze śmietaną. Posolić i popieprzyć.
Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Skropić sokiem z cytryny.
Białko drobno posiekać.
W misce wymieszać żółtko ze śmietaną, starte jabłko, białko oraz chrzan. Jeżeli trzeba doprawić do smaku. Smacznego! :)