Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos kremowo-cytrynowy

Sos kremowo-cytrynowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1975

Dodano:

Odsłon: 1589

Dziś pokarzę Wam sos który idealnie nadaje się zarówno do ryb jak i do sałaty, i co najważniejsze zawiera moje ulubione 2 składniki-czosnek i cytrynę w mega ilościach.

Składniki

  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 1 cała główka czosnku przeciśnięta przez praskę
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1/4 szklanki oleju z oliwek
  • 1/4 szklanki gęstego jogurtu typu "grecki"
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos kremowo-cytrynowy

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Sos możemy przechowywać do 3-4 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń