Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos wykorzystałem jako dodatek do kaczej wątróbki. Doskonale sprawdzi się też do dań z drobiu.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4814
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4814
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Składniki
Do rondla dodałem miód, ocet jabłkowy i ocet balsamiczny. Podgrzewałem tak długo, aż miód się rozpuścił. Następnie dodałem maliny, gotowałem mieszając, aż maliny się rozgotowały.. Dodałem masło, szczyptę soli i niewielką ilość pieprzu. Smażyłem, aż masło się rozpuściło i połączyło z pozostałymi składnikami sosu. Wymieszałem i zdjąłem z ognia. Sos przelałem przez sitko, żeby otrzymać czysty sos bez ziarenek.