Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos wykorzystałem jako dodatek do kaczej wątróbki. Doskonale sprawdzi się też do dań z drobiu.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2562
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 695
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1515
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13954
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2562
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 695
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1515
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13954
Składniki
Do rondla dodałem miód, ocet jabłkowy i ocet balsamiczny. Podgrzewałem tak długo, aż miód się rozpuścił. Następnie dodałem maliny, gotowałem mieszając, aż maliny się rozgotowały.. Dodałem masło, szczyptę soli i niewielką ilość pieprzu. Smażyłem, aż masło się rozpuściło i połączyło z pozostałymi składnikami sosu. Wymieszałem i zdjąłem z ognia. Sos przelałem przez sitko, żeby otrzymać czysty sos bez ziarenek.