Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos malinowy

Sos malinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 899 Ocena: 17175

Dodano:

Odsłon: 159

Ten sos wykorzystałem jako dodatek do kaczej wątróbki. Doskonale sprawdzi się też do dań z drobiu.

Składniki

  • 140 g świeżych malin
  • 2 łyżki gęstego miodu
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 80 g masła
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos malinowy

Przygotowanie

  1. Do rondla dodałem miód, ocet jabłkowy i ocet balsamiczny. Podgrzewałem tak długo, aż miód się rozpuścił. Następnie dodałem maliny, gotowałem mieszając, aż maliny się rozgotowały.. Dodałem masło, szczyptę soli i niewielką ilość pieprzu. Smażyłem, aż masło się rozpuściło i połączyło z pozostałymi składnikami sosu. Wymieszałem i zdjąłem z ognia. Sos przelałem przez sitko, żeby otrzymać czysty sos bez ziarenek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń