Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos paprykowy z szalotką

Sos paprykowy z szalotką

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17939

Dodano:

Odsłon: 525

Ten sos podałem do pora z łososiem i musem marchewkowym. A pomysł na zdjęcie..... autorka wybaczy mam nadzieję :)

Składniki

  • 2 szalotki
  • 2 żółte papryki
  • pół łyżeczki cukru brązowego
  • 1/8 l rosołu drobiowego
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos paprykowy z szalotką

Przygotowanie

  1. Szalotki drobno pokroiłem w kostkę. Strąki papryki umyłem, przekroiłem wzdłuż i drobno posiekałem. Poddusiłęm na małym ogniu razem z szalotką i cukrem. Rozprowadziłem śmietaną i bulionem, gotowałem na średnim ogniu 12 minut. Następnie zmiksowałem, doprawiłem do smaku solą i pieprzem kajeńskim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń