Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam te sosy mrożone. Błyskawiczny obiad - pampuchy i sos
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12867
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12867
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4613
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy. Po umyciu kroimy je na plasterki. Najpierw siekamy ogonki. Kapelusze przekrawamy na pół i kroimy na paski.
Cebulę siekamy na bardzo drobno. Ja używam do tego rozdrabniacza.
Pokrojone pieczarki podsmażamy z 3-4 łyżkami masła na małym ogniu (20 min.) Cebulę podsmażamy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż stanie się brunatna. Następnie dodajemy cebulę do pieczarek, zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem ok. 15 mim. pod przykryciem.
koperek siekamy i dodajemy do grzybów. Śmietanę rozrabiamy z mąką i niewielką ilością przestudzonego wywaru z grzybów.
Po wystudzeniu, ja porcjuje sos w pojemniki i zamrażam, na błyskawiczny obiad.