Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam te sosy mrożone. Błyskawiczny obiad - pampuchy i sos
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 33
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11796
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 33
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11796
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy. Po umyciu kroimy je na plasterki. Najpierw siekamy ogonki. Kapelusze przekrawamy na pół i kroimy na paski.
Cebulę siekamy na bardzo drobno. Ja używam do tego rozdrabniacza.
Pokrojone pieczarki podsmażamy z 3-4 łyżkami masła na małym ogniu (20 min.) Cebulę podsmażamy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż stanie się brunatna. Następnie dodajemy cebulę do pieczarek, zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem ok. 15 mim. pod przykryciem.
koperek siekamy i dodajemy do grzybów. Śmietanę rozrabiamy z mąką i niewielką ilością przestudzonego wywaru z grzybów.
Po wystudzeniu, ja porcjuje sos w pojemniki i zamrażam, na błyskawiczny obiad.