Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam te sosy mrożone. Błyskawiczny obiad - pampuchy i sos
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6606
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3082
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6606
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3082
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy. Po umyciu kroimy je na plasterki. Najpierw siekamy ogonki. Kapelusze przekrawamy na pół i kroimy na paski.
Cebulę siekamy na bardzo drobno. Ja używam do tego rozdrabniacza.
Pokrojone pieczarki podsmażamy z 3-4 łyżkami masła na małym ogniu (20 min.) Cebulę podsmażamy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż stanie się brunatna. Następnie dodajemy cebulę do pieczarek, zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem ok. 15 mim. pod przykryciem.
koperek siekamy i dodajemy do grzybów. Śmietanę rozrabiamy z mąką i niewielką ilością przestudzonego wywaru z grzybów.
Po wystudzeniu, ja porcjuje sos w pojemniki i zamrażam, na błyskawiczny obiad.