Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam te sosy mrożone. Błyskawiczny obiad - pampuchy i sos
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15494
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2791
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5048
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15494
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2791
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5048
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy. Po umyciu kroimy je na plasterki. Najpierw siekamy ogonki. Kapelusze przekrawamy na pół i kroimy na paski.
Cebulę siekamy na bardzo drobno. Ja używam do tego rozdrabniacza.
Pokrojone pieczarki podsmażamy z 3-4 łyżkami masła na małym ogniu (20 min.) Cebulę podsmażamy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż stanie się brunatna. Następnie dodajemy cebulę do pieczarek, zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem ok. 15 mim. pod przykryciem.
koperek siekamy i dodajemy do grzybów. Śmietanę rozrabiamy z mąką i niewielką ilością przestudzonego wywaru z grzybów.
Po wystudzeniu, ja porcjuje sos w pojemniki i zamrażam, na błyskawiczny obiad.