Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pieczarkowy jest sosem prostym, ale i za razem smacznym, połączenie ze śmietanką powoduje że sos staje się kremowy i sprawdza się do wielu dań. Polecam
nóż, miska, patelnia, deska do krojenia, rondel,
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 75
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 149
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 165
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 82
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 75
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 149
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 165
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 82
Składniki
Do rondla włożyć masło i rozpuścić, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę podsmażać do zeszklenia, dodać oczyszczone, pokrojone w półplasterki lub kostkę pieczarki, dusić około 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą, a następnie ze śmietaną do sosów. Po dokładnym wymieszaniu tak by nie było grudek wlać do pieczarek energicznie mieszając doprowadzić do zagotowania. Doprawić pieprzem i solą do smaku, opcjonalnie przyprawą Maggi. Na koniec oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Sos gotowy do podania.