Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pieczarkowy jest sosem prostym, ale i za razem smacznym, połączenie ze śmietanką powoduje że sos staje się kremowy i sprawdza się do wielu dań. Polecam
nóż, miska, patelnia, deska do krojenia, rondel,
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
Składniki
Do rondla włożyć masło i rozpuścić, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę podsmażać do zeszklenia, dodać oczyszczone, pokrojone w półplasterki lub kostkę pieczarki, dusić około 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą, a następnie ze śmietaną do sosów. Po dokładnym wymieszaniu tak by nie było grudek wlać do pieczarek energicznie mieszając doprowadzić do zagotowania. Doprawić pieprzem i solą do smaku, opcjonalnie przyprawą Maggi. Na koniec oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Sos gotowy do podania.