Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pieczarkowy jest sosem prostym, ale i za razem smacznym, połączenie ze śmietanką powoduje że sos staje się kremowy i sprawdza się do wielu dań. Polecam
nóż, miska, patelnia, deska do krojenia, rondel,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232120
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232120
Składniki
Do rondla włożyć masło i rozpuścić, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę podsmażać do zeszklenia, dodać oczyszczone, pokrojone w półplasterki lub kostkę pieczarki, dusić około 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą, a następnie ze śmietaną do sosów. Po dokładnym wymieszaniu tak by nie było grudek wlać do pieczarek energicznie mieszając doprowadzić do zagotowania. Doprawić pieprzem i solą do smaku, opcjonalnie przyprawą Maggi. Na koniec oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Sos gotowy do podania.