Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pieczarkowy jest sosem prostym, ale i za razem smacznym, połączenie ze śmietanką powoduje że sos staje się kremowy i sprawdza się do wielu dań. Polecam
nóż, miska, patelnia, deska do krojenia, rondel,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13119
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13119
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4549
Składniki
Do rondla włożyć masło i rozpuścić, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę podsmażać do zeszklenia, dodać oczyszczone, pokrojone w półplasterki lub kostkę pieczarki, dusić około 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą, a następnie ze śmietaną do sosów. Po dokładnym wymieszaniu tak by nie było grudek wlać do pieczarek energicznie mieszając doprowadzić do zagotowania. Doprawić pieprzem i solą do smaku, opcjonalnie przyprawą Maggi. Na koniec oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Sos gotowy do podania.