Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w wykonaniu sos do spaghetti, który może być użyty zaraz po wykonaniu do spaghetti albo zamknięty w słoiku i wykorzystany, kiedy nam potrzeba. Zwykle, kiedy robię pizzę zostaje mi sos pomidorowy, którego później używam do zupy pomidorowej lub właśnie do spaghetti.
Garnek deska i nóż do krojenia
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 27
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 27
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Składniki
Pomidory przekładamy do garnka, w którym będziemy sos gotować. Ja użyłam 8 łyżek sosu, który wcześniej delikatnie zmiksowałam. Można też łyżką pokroić pomidory ma kawałki i zacząć gotować na małym ogniu.
Cebulę obrać i pokroić w niedbałą kostkę i wrzucić na rozgrzany olej na patelni. Zeszklić.
Czosnek pokroić niedbałe.
Cebulę i czosnek dodać do pomidorów i dalej gotować.
Po około 15 minutach gotowania zestawić z ognia, doprawić przyprawami i albo użyć do spaghetti albo wlać do słoika i zakręcić. Po ostudzeniu trzymać w lodówce.