Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest przepyszny i bardzo prosty do wykonania,nie robię go może codziennie z uwagi na sporą kaloryczność,ale impreza czy też święta nie mogą się bez niego obejść.Wspaniale pasuje do wędlin,pasztetów,jaj czy zimnych mięs.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12520
Składniki
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy i wyjmujemy żółtko.
Białka trzemy na drobnej tarce i wrzucamy do miseczki.W innym naczyniu żółtka ucieramy z cukrem i musztardą na gładką masę.Zasadniczo powinno być tak,że na jedno żółtko przypada jedna płaska łyżeczka cukru,ale jak komuś za słodko to może tą ilość zmniejszyć.
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy i wyjmujemy żółtko.
Białka trzemy na drobnej tarce i wrzucamy do miseczki.W innym naczyniu żółtka ucieramy z cukrem i musztardą na gładką masę.Zasadniczo powinno być tak,że na jedno żółtko przypada jedna płaska łyżeczka cukru,ale jak komuś za słodko to może tą ilość zmniejszyć.
Potarte baiałka oraz żółtka utarte z cukrem i musztardą łączymy ze śmietaną i majonezem.Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.Całośc doprawiamy pieprzem do smaku,można posypać szczypiorkiem dla lepszych wrażeń wizualnych:-)
SMACZNEGO :-)