Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest przepyszny i bardzo prosty do wykonania,nie robię go może codziennie z uwagi na sporą kaloryczność,ale impreza czy też święta nie mogą się bez niego obejść.Wspaniale pasuje do wędlin,pasztetów,jaj czy zimnych mięs.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54137
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 491
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5397
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54137
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 491
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5397
Składniki
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy i wyjmujemy żółtko.
Białka trzemy na drobnej tarce i wrzucamy do miseczki.W innym naczyniu żółtka ucieramy z cukrem i musztardą na gładką masę.Zasadniczo powinno być tak,że na jedno żółtko przypada jedna płaska łyżeczka cukru,ale jak komuś za słodko to może tą ilość zmniejszyć.
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy i wyjmujemy żółtko.
Białka trzemy na drobnej tarce i wrzucamy do miseczki.W innym naczyniu żółtka ucieramy z cukrem i musztardą na gładką masę.Zasadniczo powinno być tak,że na jedno żółtko przypada jedna płaska łyżeczka cukru,ale jak komuś za słodko to może tą ilość zmniejszyć.
Potarte baiałka oraz żółtka utarte z cukrem i musztardą łączymy ze śmietaną i majonezem.Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.Całośc doprawiamy pieprzem do smaku,można posypać szczypiorkiem dla lepszych wrażeń wizualnych:-)
SMACZNEGO :-)