Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest przepyszny i bardzo prosty do wykonania,nie robię go może codziennie z uwagi na sporą kaloryczność,ale impreza czy też święta nie mogą się bez niego obejść.Wspaniale pasuje do wędlin,pasztetów,jaj czy zimnych mięs.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1492
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1225
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1341
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1492
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1225
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1341
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1042
Składniki
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy i wyjmujemy żółtko.
Białka trzemy na drobnej tarce i wrzucamy do miseczki.W innym naczyniu żółtka ucieramy z cukrem i musztardą na gładką masę.Zasadniczo powinno być tak,że na jedno żółtko przypada jedna płaska łyżeczka cukru,ale jak komuś za słodko to może tą ilość zmniejszyć.
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy i wyjmujemy żółtko.
Białka trzemy na drobnej tarce i wrzucamy do miseczki.W innym naczyniu żółtka ucieramy z cukrem i musztardą na gładką masę.Zasadniczo powinno być tak,że na jedno żółtko przypada jedna płaska łyżeczka cukru,ale jak komuś za słodko to może tą ilość zmniejszyć.
Potarte baiałka oraz żółtka utarte z cukrem i musztardą łączymy ze śmietaną i majonezem.Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.Całośc doprawiamy pieprzem do smaku,można posypać szczypiorkiem dla lepszych wrażeń wizualnych:-)
SMACZNEGO :-)