Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos szary jest znakomitym dodatkiem do karpia, lina czy leszcza. Podnosi smak ryby, dlatego idealnie nadaje się do świątecznych potraw. :)
rondelek
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 226
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 55
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12221
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 211
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 226
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 55
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12221
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 211
Składniki
1. Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. 2. Dodać do masła wywar, piwo oraz zmielone migdały. 3. Zagotować i stale mieszać. 4. Dodać sok z cytryny oraz wino. 5. W wodzie rozrobić mąkę, tak żeby nie było grudek. Dodać do rondelka. 6. Sos dokładnie wymieszać. Po dodaniu mąki powinien zrobić się gęsty. 7. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i dodać miód. Dokładnie wymieszać, tak żeby miód się rozpuścił. 8. Dodać rodzynki. Posolić do smaku. Wymieszać I gotowe! Sos należy podawać gorący. Smacznego! :)