Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos szary jest znakomitym dodatkiem do karpia, lina czy leszcza. Podnosi smak ryby, dlatego idealnie nadaje się do świątecznych potraw. :)
rondelek
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 207
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 345
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 708
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 207
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 345
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 708
Składniki
1. Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. 2. Dodać do masła wywar, piwo oraz zmielone migdały. 3. Zagotować i stale mieszać. 4. Dodać sok z cytryny oraz wino. 5. W wodzie rozrobić mąkę, tak żeby nie było grudek. Dodać do rondelka. 6. Sos dokładnie wymieszać. Po dodaniu mąki powinien zrobić się gęsty. 7. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i dodać miód. Dokładnie wymieszać, tak żeby miód się rozpuścił. 8. Dodać rodzynki. Posolić do smaku. Wymieszać I gotowe! Sos należy podawać gorący. Smacznego! :)