Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażonych mięs i ryb. Ma bardzo oryginalny smak. Dodatkowo zawiera całą masę wspaniałych witamin oraz minerałów. :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 128
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 85
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 370
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 128
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 85
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 370
Składniki
Do miski wsypać winogrona, posiekany ząbek czosnku oraz wino. Całość zblendować. Dodać płaską łyżeczkę cukru oraz po kilka szczypt estragonu, kolendry, koperku i soli. Całość ponownie zblendować na dużych obrotach, tak żeby nie było cząstek winogron.
Jeżeli mamy taką możliwość, możemy użyć świeżych ziół. Jeżeli obecność przypraw w sosie przeszkadza, można przetrzeć go przez sito. Smacznego! :)