Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z kaparów do mięs

Sos z kaparów do mięs

Autor:

Przepisów i artykułów: 2597 Ocena: 20484

Dodano:

Odsłon: 5051

Super aromatyczny sos jako dodatek do mięs.

Składniki

  • mąka 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • Rosół 1/2 szklanki (może być z kostki)
  • Kapary 1,5 łyżki
  • sól do smaku
  • ocet do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos z kaparów do mięs

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z mąki i masła zarobić zasmażkę, podlać rosołem, wsypać kapary i posolić do smaku. Następnie zakwasić do smaku octem i zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń